ŠENT
Slovensko združenje za duševno zdravje
So-vključen: Kratki programi socialne aktivacije
So-vključen: Kratki programi socialne aktivacije

Naziv projekta: SO-VKLJUČEN

Kraj izvajanja projekta: Kamnik, Kranj, Jesenice

Oblika programa socialne aktivacije: Kratki programi socialne aktivacije

Obdobje trajanja projekta: 1. 9. 2017 - 31. 12. 2018

Vodilni partner: ŠENT - Slovensko združenje za duševno zdravje

Pridruženi partnerji v projektu: Ljudska univerza Kranj, Center za izobraževanje za kulturo, Zaposlitveni center Kragulj, Mestna knjižnica Kranj, Regionalna razvojna agencija Gorenjske BSC Kranj, Zavod ORELI, Knjižnica Franceta Balantiča Kamnik, Volčji potok,
Vrednost projekta: 136.499,40 €

Predmet projekta je razvoj in izvedba kratkega programa socialne aktivacije na področju Gorenjske regije, v katerem bomo obravnavali 105 dolgotrajno brezposelnih oseb, ki se bodo vključili v sodelovanju s CSDji in področnim Zavodom za zaposlovanje Republike Slovenije. V programu bomo organizirali in izvedli vrsto dobro izbranih in pripravljenih aktivnosti v sklopu sedmih delavnic, ki bodo pripomogle k pridobitvi funkcionalnih kompetenc udeležencev, aktivnemu in dejavnemu vključevanju ter s tem izboljšanju zaposljivosti.

Namen projekta je v sklopu kratkega programa socialne aktivacije izvesti različne vsebinske aktivnosti kot so izobraževanja, predavanja, delavnice in druge aktivnosti, ki bodo pripomogle k boljši usposobljenosti udeležencev na področju socialne vključenosti in zaposlovanja. S pomočjo izvedenih aktivnosti v delavnicah bomo prispevali k razvoju socialnih veščin in spretnosti, pridobivanju znanja in informacij, krepitvi moči in motiviranosti, aktivnemu pristopu k reševanju socialne in zaposlitvene situacije ter pridobitvi novih delovnih izkušenj. Vsa ta znanja bodo namenjena opolnomočenju ciljnih skupin za približevanje trgu dela.

Cilji projekta:

• Priprava dostopnega, raznolikega in kakovostnega programa za 7 delavnic v izbrani regiji,
• Aktivno sodelovanje 105 udeležencev v organiziranih aktivnostih,
• Participacija 105 udeležencev na aktivnostih za dvig funkcionalnih kompetenc za vključenost v družbo,
• Dvig spretnosti in znanj na področju osebnostnega razvoja, krepitve moči in motiviranosti za približevanje trgu dela za 105 udeležencev,
• Okrepitev sodelovanja med vsaj 8 deležniki s področja socialnega varstva, zaposlovanja, izobraževanja in gospodarstva.


 


Glavni sofinancer programa

ess
OPOZORILO!
S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.

V redu | Več o tem