ŠENT
Slovensko združenje za duševno zdravje
Vtisi o novi zakonodaji
Zadnje novice:

Vtisi o novi zakonodaji

Najprej sem moral trikrat prebrati novo odločbo CSD, ker je bila tako neznanstveno fantastična. Nenadoma sem namreč po tej odločbi nepričakovano mastno obogatel, kar mi je omogočil novi zakon oziroma navodila ministrstva. Po tej direktivi se je slabih 5 ali dobre 4 evre katastrskega dohodka čez noč spremenilo v pravo bogastvo v znesku dohodka čez 800 evrov mesečno, zaradi česar sem približno štirikrat presegel cenzus za dodelitev denarne socialne pomoči. Da se razumemo: za štirikrat sem presegel za dobiti nič. Z odločbo CSD so mi torej ukinili prejemanje denarne socialne pomoči, plačilo obveznega in prostovoljnega zdravstvenega zavarovanja ter doplačilo zdravstvenih storitev. Če kdo ne razume, naj povem po domače: ne le, da sem ostal brez sredstev za preživetje, ampak sem izgubil tudi zdravstveno zavarovanje in s tem postal samoplačnik. S čim neki? Z novim zakonom oziroma po navodilih ministrstva. Ki očitno ne ve, kaj sploh počne. Seveda sem ob prvi priliki odšel na CSD in od pristojne dobil pojasnilo, da so taka navodila ministrstva, da pa so dobili nova navodila ministrstva in mi je že poslala novo odločbo, po kateri mi denarna socialna pomoč (spet) pripada. 

Kdo tukaj ne ve, kaj dela? Mi, navadni državljani, s katerimi opletajo kot s crknjeno mačko, CSD, ki ima pri takih navodilih in zakonih dela neupravičeno čez glavo ali ... nekdo tretji ;)?

Slavko Trebše - Taras


 


O strani

Rubrika je namenjena pogledu oseb s težavami v duševnem zdravju izraža stališča, mnenja in interpretacije posameznikov, ne pa stališč ŠENTa, uredništva ali v prispevku omenjenih institucij.
OPOZORILO!
S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.

V redu | Več o tem