ŠENT
Slovensko združenje za duševno zdravje
Zero Coercion
Zero Coercion

Projekt ZERO COERCION je namenjen raziskovanju strategij, ki ne vključujejo prisile pri soočanju s kriznimi situacijami v primeru shizofrenije v domačem okolju.

Obdobje: 2019 - 2021

ZERO COERCION je evropski projekt, ki se izvaja v okviru programa ERASMUS +, njegov glavni cilj pa je povečanje kompetenc oseb s shizofrenijo, njihovih svojcev, skrbnikov in strokovnjakov za duševno zdravje za reševanje kriz z uporabo strategij, ki so alternativne prisili.

Izvajanje takih strategij je pogosto težko zaradi:

V okviru projekta bomo na ŠENT-u pomagali razviti inovativno metodologijo usposabljanja ter prilagojene materiale za usposabljanje vsake ciljne skupine. Rezultati projekta bodo vključevali tudi platformo za e-usposabljanje za podporo izvajanju programa, pilotne validacijske akcije, ki bodo vključile več kot 120 oseb v Španiji, Sloveniji, Romuniji, Estoniji, Grčiji in Litvi.

ZERO COERCION bo potekal med novembrom 2019 in oktobrom 2021, izvedel pa ga bo Evropski konzorcij, ki ga vodi CV Fundación Santos Andrés, Santiago y Miguel, FSASM (Španija) z udeležbo drugih subjektov, specializiranih za duševno zdravje, kot je Slovensko združenje za Duševno zdravje ŠENT (Slovenija), Psichikos Sveikatos Perspektyvos Viesoji Istaiga PSP (Litva), Fundatia Estuar (Romunija), EDRA (Grčija), Estonski kolidž dobrega počutja in predelave EWRC (Estonija) in Inštitut za razvoj podjetništva IED (Grčija) kot tehnični partner.

Več informacij najdete na spletni strani projekta s klikom na spodnjo ikono:


 


Glavni sofinancer
OPOZORILO!
S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.

V redu | Več o tem