ŠENT
Slovensko združenje za duševno zdravje
TABLO- Training staff in the use of the Arts fir benefits of patients with long-term conditions
TABLO- Training staff in the use of the Arts fir benefits of patients with long-term conditions

Namen projekta je usposabljanje strokovnih delavcev v partnerskih organizacijah, za strokovno delo z ljudmi s težavami v duševnem zdravju s pomočjo umetnosti. Cilj projekta je zapolniti vrzel v sistemu izobraževanja strokovnih delavcev, ki že delajo po sistemu pomoči umetnosti, le-da je to lastna iniciativa in laična izvedba, brez sistematične podpore. Predmet projekta je razvoj novega elektronskega učnega paketa, za usposabljanje strokovnjakov v različnih institucijah za ljudi s kroničnimi zdravstvenimi težavami, da bi ti lahko na lažji in dostopnejši način pridobivali znanja za uspešno delo z uporabniki ter za prenašanje naučenega znanja na sodelavce in druge. V obdobju treh let bodo strokovni delavci iz 7 držav po Evropi izmenjavali izkušnje in dobre prakse, pridobljena znanja in preizkušene metode pa bodo smiselno zapisali v spletni učni paket. Projekt bo torej omogočil izkustveno učenje in pridobivanje novih veščin za strokovnjake ter tako prispeval k nadgradnji njihovega znanja, kar pa bo imelo vpliv na izboljšanje kvalitete ponudbe in možnosti izbire za uporabnike. Dolgoročno pa se pričakuje, da bodo tudi druge organizacije, ki ne sodelujejo neposredno v projektu, lahko uporabljale zapisano znanje za usposabljanje svojih delavcev na področju pomoči z umetnostjo.

Pričakovani rezultati projekta:
- »spletni učni paket«
- promocijski materiali na področju pomoči z umetnostjo
- priprava standardov kakovosti za področje
- diseminacija in raziskovanje področja
- predajanje znanja
- internetna stran projekta

Trajanje: 1.9.2015 - 1.9.2018

Prijavitelj: Kent and Medway NHS and Social Care Partnership Trust UK

Partnerji: ŠENT - Slovenija, Asociatia Autism Baia Mare - Romunja, Sementera - Italija, CEPER Arcipreste DE HITA - Španija, Regional minicipality of Bornholm - Center for Psychiatry and disabilities - Danska, Universtitatea BABES BOLYAI - Romunija, CARDET - Centre for advancement of research and development in educatrional tehnology LTD - Ciper

Kontakt v zvezi s projektom: kristina.voda@sent.si ali spela.zgonc@sent.si

Več o projektu si lahko preberete na spletni strani projekta.

  

“Izvedba tega projekta je financirana s strani Evropske komisije. Vsebina publikacije (komunikacije) je izključno odgovornost avtorja in v nobenem primeru ne predstavlja stališč Evropske komisije.”
“This project has been funded with support from the European Commission. This publication [communication] reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.” 


Deli!


Projektna pisarna

Vodja:
mag. Nace Kovač
E-pošta: nace.kovac@sent.si

Gregor Cotič, projektni manager (mednarodni projekti)
Tel.:  (+386) 01/ 230 78 44
E-pošta: gregor.cotic@sent.si
OPOZORILO!
S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.

V redu | Več o tem