ŠENT
Slovensko združenje za duševno zdravje
Program za pomoč socialno najbolj ogroženim članom
Program za pomoč socialno najbolj ogroženim članom

ŠENT-ov program za pomoč socialno najbolj ogroženim članom je nastal na pobudo uporabnikov ŠENT - a, ki so zaznali vse večje socialne stiske med našimi člani.

Večina denarja za pomoč našim članom v program pride na račun sredstev, ki jih državljani Republike Slovenije namenijo ŠENT-u v okviru odstotkov darovanih dohodnin humanitarnim društvom. Na leto je ŠENT-ovemu programu donirano okoli 5800 EUR, preostala sredstva programa izhajajo iz donacij.
V letu 2016 smo pomoč socialno najbolj ogroženim članom ŠENT-a dodelili 27-im posameznikom, razdelili smo okoli 5.825 eur pomoči. Pomoč je bila v največji meri dodeljena za plačilo stroškov ogrevanja, elektrike, bivanja ter za nakup hrane. Od leta 2010 smo pomagali že 170 članom in njihovim družinam, razdelili smo približno 27.300 eur pomoči.

Za pravilnost dodeljevanja pomoči na podlagi pravilnika in poslovnika skrbi šestčlanska komisija. Sredstva za program pomoči socialno najbolj ogroženim članom ŠENT - a se zbirajo na posebnem stroškovnem mestu (403). Člani komisije se hkrati trudimo, da bi pridobili donacijska sredstva tudi iz drugih virov, ne le iz doniranih dohodnin.

Za pomoč lahko zaprosite, v kolikor izpolnjujete pogoje iz 3. člena pravilnika programa za pomoč socialno najbolj ogroženim članom ŠENT–a.

V primeru vprašanj se lahko vsak torek in četrtek od 9:30 do 12:00 obrnete na predsednico komisije za dodelitev pomoči Andrejo Štepec, ki vam je dosegljiva na tel.: 01 230 78 36, E-pošta: andreja.stepec@sent.si

Nam želite donirati dohodnino? 0,5 odstotka že plačane dohodnine lahko donirate nevladni organizaciji ali pustite v državni blagajni. Donacija je za vas brezplačna.

V kolikor želite drugače donirati sredstva našemu programu pomoči, lahko to storite z nakazilom na:

ŠENT - Slovensko združenje za duševno zdravje
Belokranjska ulica 2, 1000 Ljubljana
Matična številka: 5811449
Davčna številka: SI64350622
Transakcijski račun: 03100-1001156985 pri SKB d.d.
Namen: donacija 403

Vsem, ki ste in boste prispevali sredstva za naš program za pomoč socialno najbolj ogroženim članom ŠENT – a, se najlepše zahvaljujemo.

Predsednica komisije programa za pomoč socialno najbolj ogroženim članom ŠENT-a:

Andreja Štepec, predsednica Sveta uporabnikov ŠENT

Brez Vas nam to ne bi uspelo!


 


Glavni sofinancer programa

Programe in delovanje sofinancira FIHO. Stališča organizacije ne izražajo stališč FIHO.


Program za pomoč socialno najbolj ogroženim članom


OPOZORILO!
S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.

V redu | Več o tem