ŠENT
Slovensko združenje za duševno zdravje
Dnevi socialne ekonomije - DSE

Dnevi socialne ekonomije so mednarodna konferenca s področja socialnega podjetništva in socialne ekonomije, ki jo ŠENT – Slovensko združenje za duševno zdravje kontinuirano pripravlja skupaj s SKUP – Skupnost privatnih zavodov, že od leta 2010. Prvo konferenco s področja socialne ekonomije in podjetništva pa je ŠENT pripravil že leta 2005.

Skozi vsa ta leta so bile na konferenci izpostavljene številne pomembne teme s področja socialne ekonomije in podjetništva, od podpore okolja do pomembnosti inovativnih pristopov reševanja družbenih problemov in zavedanja prednosti raznolikega zaposlovanja. Prav tako se je v preteklosti že opozarjalo na potrebo po izboljšanju civilnega dialoga med vsemi deležniki, predvsem pa se je osredotočalo na usposabljanje in izobraževanje tistih, ki želijo razvijati socialno podjetništvo. V skrbno pripravljenih programih, je sodelovalo veliko tujih in domačih predavateljev s področja, pa tudi mladih inovativnih podjetnikov, ki so skozi svoje ideje sodelujočim približali izkušnjo socialnega podjetništva. Vsako leto pripravljamo program, ki je osnovan glede na trenutne družbene razmere in potrebe v povezavi s socialno ekonomijo. V času ekonomske krize se je tako povečalo iskanje novih idej, ki bi pripomogle k ustvarjanju novih delovnih mest.

Socialna podjetja so in bodo še naprej deležna določenih spodbud, saj je to eden od ključnih strateški projektov države v sklopu evropske kohezijske politike do leta 2020, zato je dobro, da se te priložnosti ustrezno predstavijo in izkoristijo. S svojim znanjem in večletnimi izkušnjami s socialnim podjetništvom, organizatorji zato vsako leto pripravljamo aktualne teme, ki jih skupaj z udeleženci interaktivno, tudi v sklopu okroglih miz in delavnic, razvijamo za boljšo razvitost področja.


 


Projektna pisarna

Šmartinska cesta 130, 1000 Ljubljana

Projektni manager:
Gregor Cotič
Tel.: 01/ 230 78 44
E-pošta: gregor.cotic@sent.si

Barbara Dolničar
Tel.: 01/ 230 78 32
E-pošta: barbara.dolnicar@sent.si
OPOZORILO!
S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.

V redu | Več o tem