ŠENT
Slovensko združenje za duševno zdravje
10. oktober: VASE INVESTIRAJ – DUŠEVNO ZDRAVJE PROFITIRAJ!

29-09-2020

Svetovni dan duševnega zdravja – 10. 10. 2020

10. oktober je svetovna zdravstvena organizacija (WHO) razglasila za svetovni dan duševnega zdravja z namenom promocije duševnega zdravja in spodbujanja prizadevanj za boljše duševno zdravje. Vodilna tema letošnjega dneva je: Duševno zdravje za vse; večji vložek boljša dostopnost; vsi-povsod. Več tukaj.Letos tema odpira vprašanje duševnega zdravja v smislu naložb/vložka in boljše dostopnosti do služb. Duševno zdravje naj bo realnost za vse – za vsakogar in povsod. Zato je vlaganje v duševno zdravje najbolj pomembno, še posebej zdaj v času Covida 19. V času, ko je duševnih stisk vse več tudi zaradi okoliščin zdravstvene krize, je potrebno omogočiti neposreden in dejanski dostop do pomoči in podpore.  

Tudi ŠENT se pridružuje pobudi z različnimi dejavnostmi, ki bodo potekale v lokalnem okolju, kjer imamo svoje enote. Ker je letošnje praznovanje svetovnega dneva duševnega zdravja posebno zaradi specifičnih razmer povezanih s COVID 19, bodo tudi dejavnosti temu prilagojene oziroma izvedene v skladu s priporočili NIJZ.

Na ŠENT-u bomo investirali v duševno zdravje preko gibanja na svežem zraku, ki je dostopno vsem brez večjih finančnih vložkov. Duševno zdravje, bi prav tako moralo biti dostopno vsem in je naša osnovna pravica, zato pa je potrebno vlagati/investirati.

ŠENT-ovo geslo letošnjega svetovnega dneva duševnega zdravja se glasi:

VASE INVESTIRAJ – DUŠEVNO ZDRAVJE PROFITIRAJ


Aktivnosti za Dan duševnega zdravja v enotah ŠENT-a:


DC za uporabnike prepovedanih drog Nova Gorica: 8. oktober ob 10:00 izpred dnevnega centra. Pohod na Kekec. Za več info pokličite na: 031 607 245. 

DC Novo mesto: V DC Novo mesto bodo ves mesec namenili za krepitev duševnega zdravja. Delavnice STIK, ki jih izvajajo vsako sredo, bodo tematsko obarvane na to temo: 10 korakov do boljšega duševnega zdravja, intenzivno delo na sebi za vse tiste, ki jih je naš letošnji slogan pritegnil k razmisleku in sodelovanju. V petek, 9. oktobra bodo odšli na izlet v Ljubljano.

DC in SV Postojna: 9. oktober ob 9:00. V SV Postojna se bodo skupaj z DC Postojna odpravili na pohod na Pečno reber nad Postojno oz. kočo Mladiko. Po povratku sledi druženje s pogostitvijo v DC Postojna.

DC Šentlent Maribor: 9. oktober ob 9:00. Pohod do prvega ribnika z vodometom, na vrh Piramide in do mestnega parka. Pot je primerna za odrasle in otroke. Priporočljiva oprema so nahrbtnik, primerna oblačila in obutev. Prosimo za informativno prijavo na pohod prek e-naslova tadeja.kapun@dc.sent.si in mateja.fingust-pesek@dc.sent.si ali preko telefonske številke 031 531 123 (lahko tudi sms z imenom in priimkom prijavljenih).

 DC Kočevje: 9. oktobra ob 9:00 uri. Pohod na Kočevsko jezero.

DC Ljubljana: 9. oktober 2020 ob 10:00. Pohod na Rožnik. Zbirno mesto je v Dnevnem centru Šent Ljubljana, Belokranjska 2.

DC Metlika: 9. oktober ob 9:30 izpred vrtca v Metliki. Pohod okoli Metlike z ogledom Kambičeve galerije.

DC Radlje ob Dravi: 9. oktober ob 9:00 izpred spomenika v centru Radelj ob Dravi. Pohod na Župank. Pohod je primeren za odrasle in otroke.

DC Škofja Loka: pohod v Crngrob, odhod ob 10:00 uri iz prostorov DC. 

DC Trbovlje: 8. oktobra - izlet na bližnji hrib Klek (v primeru slabega vremena izlet izvedemo 13. oktobra). Na dan 9. oktobra ob 10.00 predavanje Andreja Pešca zaprtega tipa - v sodelovanju z Večgeneracijskim centrom Zasavje - z naslovom Duševno zdravje je pomembno za vsakogar od nas.

DC Velenje: 9. oktobra ob 10:00 pred trgovskim centrom Spar. Pohod okoli Škalskega jezera. V dobri družbi – ŠENT Velenje in Moj klub MC Velenje – bodo poskrbeli za gibanje na svežem zraku in tako investirali v svoje duševno zdravje. Več informacij na tel.: 030 608 690.

Zavetišče Ljubljana: 7. oktober ob 10:00 izpred dnevnega centra Metelkova 11. Pohod v botanični vrt Ljubljana ter druženje z igro ob toplem napitku.


Vsi pohodi bodo organizirani v skladu z navodili in priporočili NIJZ
.


 OPOZORILO!
S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.

V redu | Več o tem