ŠENT
Slovensko združenje za duševno zdravje
10. Dnevi Socialne Eonomije 14.in 15.3.2023

27-02-2023

10. Dnevi socialne ekonomije so v organizaciji društva ŠENT in FUND2740 – High Impact Foundation potekali 14. in 15. marca 2023. V dveh tematsko razgibanih dnevih smo gostili pomembne predstavnike in strokovnjake s področja socialne ekonomije in drugih sorodnih področij ter odpirali tudi teme, ki sicer ne dobijo dovolj pozornosti.

Tokrat nas je gostila Kovačnica - podjetniški inkubator Kranj v centru mesta, kjer smo dogodek začeli z uvodnim nagovorom g. Primoža Šporarja ob 9.00 uri.

Tema tokratnih, že 10. dnevov je bila Socialna ekonomija v spreminjajočem se svetu kot spodbudno in varno okolje za nezadostno podprte.

Dogodek se je začel s predstavitvijo podpornega okolja za socialno ekonomijo, kjer nam je stališče in načrte Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport predstavila ga. Urška Bitenc. Sledila je prezentacija projekta SPOINT in prezentacija okolja s strani BSC Kranj, ki jo je izvedla ga. Franja Gabrovšek Schmidt. Vzhodno kohezijsko regijo je zastopala predstavnica Razvojne agencije Savinjske regije, ga. Nina Erjavec Ceglar. Prezentacijo je zaključil g. Matjaž Črnigoj, predstavnik IER, ki je predstavil model merjenja družbenega učinka, ki bo v uporabi v Sloveniji z naslednjim letom.

Dnevi so se nadaljevali popoldne s prezentacijo g. Mira Mihca, ki je predstavil delo podjetja Etika d.o.o, etično oglaševanje, medgeneracijsko sodelovanje pa je predstavil Večgeneracijski center Maribor.

Po kosilu je sledila delavnica g. Darka Ciglarja iz Act Grupe, Hrvaška, ki je predstavil merjenje družbenega učinka za socialna podjetja, njegove osnovne principe in prednosti za podjetnike.

 


Prvi dan se je zaključil s predstavitvijo programov Aspire in Grow, ki sta ju podrobneje predstavili predstavnici organizacije INCO iz Francije, ga.Amalia Spyratou in ga.Isabella Migwi Fournier. INCO je globalna organizacija, ki v 50 državah podpira gospodarstvo prihodnosti, ki je trajnostno in družbeno odgovorno ter investira in podpira inovativna podjetja. S svojimi predstavitvami so v tem delu sodelovali tudi udeleženci programa Aspire in Grow iz Slovenije.


G.Primož Šporar je predstavil Fund 2740, ki sodeluje tako z organizacijo INCO kot z Google.org in projekt ActImpAct v Sloveniji. Partnerja pri tem projektu sta Zavod Meta iz Ljubljane in Kovačnica Kranj. Ga.Marta Turk, ki vodi Zavod Meta, je opisala njihove dosedanje aktivnosti in sodelovanje z udeleženci programa ActImpAct. Slišali smo tudi nekaj odličnih opisov dobrih praks.
G.Matic Lah iz Kovačnice Kranj je čisto za konec predstavil še njihovo delo z mentoriranci in nekaj uspešnih zgodb, ki so že nastale od decembra 2021, ko se je začel projekt ActImpAct.

 

                     

 

Povezave do predstavitev:

Razvojna agencija Savinjske regije

SPOINT

Actimpact

Burnout Byebye

Clera

MGRŠ

Etri

Etika

Merjenje družbenega učinka-Črnigoj

Social Tides

Merjenje družbenega učinka-Ciglar


 OPOZORILO!
S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.

V redu | Več o tem