ŠENT
Slovensko združenje za duševno zdravje
Z igro nad stigmo
Z igro nad stigmo

Opis projekta:

Projekt »Z igro nad stigmo« je bil zasnovan kot potujoči festival, ki se je odvijal dveh slovenskih mestih v oktobru 2010 (Nova gorica Novo mesto in). Festival je bil organiziran v času, ko smo obeleževali dva pomembna dneva – Svetovni dan duševnega zdravja (10.10.) in Mednarodni dan boja proti revščini (17.10.), z namenom, da se širši družbi predstavi problematiko socialne izključenosti, revščine in stigmatizacije oseb, ki imajo težave v duševnem zdravju, težave z odvisnostjo in se soočajo z invalidnostjo zaradi navedenih razlogov.

Cilj in namen projekta je bil z načrtovanimi aktivnostmi ozaveščati in informirati javnosti o položaju in pravicah ljudi, ki se srečujejo s socialno izključenostjo in revščino. Z aktivnostmi, ki so potekale v sklopu projekta smo želeli premagati stereotipe in stigmatizacijo oseb s težavami v duševnem zdravju. Namen projekta je bil, da se glede na ciljne skupine katerim je bil namenjen, poudari priznavanje pravic oseb, ki se znajdejo v življenjski situaciji, ki vodi v socialno izključenost in revščino. Primarno se je projekt osredotočal na osebe s težavami v duševnem zdravju, ki se v sodobni slovenski družbi prevečkrat soočajo s stigmatizacijo zaradi duševne bolezni. Ravno stigmatizacija je v večini primerov ključen dejavnik za socialno izključenost, izgubo zaposlitve oziroma težji dostop do zaposlitve ter posledično večjo izpostavljenost revščini.

 


 


Arhiv projektov

 Podroben seznam z opisi starejših domačih projektov, v katerih je bil ŠENT prijavitelj projekta

 Podroben seznam z opisi starejših domačih projektov, v katerih je ŠENT sodeloval kot partner
OPOZORILO!
S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.

V redu | Več o tem