ŠENT
Slovensko združenje za duševno zdravje
Spregovorimo… O nasilju nad ženskami nad delovnem mestu
Spregovorimo… O nasilju nad ženskami nad delovnem mestu

Program DAPHNE 2007-2013), (Violence against women at work…Let's talk about it!) (Program DAPHNE 2007-2013)
(Preprečevanje in boj proti nasilju nad otroki, mladostniki in ženskami in zaščita žrtev ter ogroženih skupin)
Prijavitelj: Mental Health Europe – Belgija
Leto izvajanja: 2009-2010
Namen projekta je prispevati k zaščiti žensk pred vsemi vrstami nasilja na delovnem mestu - (spolnim) nadlegovanjem, ustrahovanjem in mobingom – in poudarjati pomen duševnega zdravja in dobrega počutja ter preprečevati težave v duševnem zdravju z zvišanjem ravni ozaveščenosti o problemu. Projekt je prispeval k razvoju politik EU na področju javnega zdravja, zaposlovanja in človekovih pravic s spodbujanjem resne diskusije na nacionalni kot tudi EU ravni o uveljavitvi konkretnih zakonskih ukrepov v vseh državah članicah, s katerimi bo mogoče identificirati, preprečevati in se ukvarjati s problemi nadlegovanja in nasilja nad ženskami na delovnem mestu.
Specifičen namen projekta je prispevati k preprečevanju vseh oblik nasilja nad ženskami na delovnem mestu in spodbujati ravnanja in odnos ničelne tolerance do nasilja. S tem namenom bo projekt podpiral sodelovanje med nevladnimi organizacijami s področja duševnega zdravja, ženskimi združenji, nacionalnimi sindikati, predstavniki delodajalcev kot tudi zaposlitvenimi, zdravstvenimi in socialnimi ustanovami. V okviru projekta se bo razvijala in izvajala akcija za večjo ozaveščenost ciljne skupine in ostalih ključnih udeležencev, katere namen bo razumevanje škodljivih učinkov, ki jih imata nasilje in nadlegovanje na delovnem mestu na ženske. Z identifikacijo, zbiranjem in širitvijo dobrih praks bo projekt prispeval k spodbujanju duševnega zdravja in dobrega počutja žensk kot tudi preprečeval težave v duševnem zdravju, ki jih povzročata nasilje in nadlegovanje na delovnem mestu.


 


Arhiv mednarodnih projektov

Seznam s podrobnim opisom starejših mednarodnih projektov 2009 - 2017

Seznam s podrobnim opisom starejših mednarodnih projektov 2006 - 2007

Seznam s podrobnim opisom starejših mednarodnih projektov pred letom 2006, kjer je bil ŠENT prijavitelj projekta

Seznam s podrobnim opisom starejših mednarodnih projektov pred letom 2006, kjer je bil ŠENT partner v projektu


Spregovorimo… O nasilju nad ženskami nad delovnem mestu


OPOZORILO!
S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.

V redu | Več o tem