ŠENT
Slovensko združenje za duševno zdravje
So-vključen: Dolgi Programi Socialne Aktivacije Ljubljana
So-vključen: Dolgi Programi Socialne Aktivacije Ljubljana

Naziv projekta: So-vključen

Kraj izvajanja projekta: Ljubljana

Oblika programa socialne aktivacije: Dolgi programi socialne aktivacije
Obdobje trajanja projekta: 1.9.2017-30.6.2019
Vodilni partner: ŠENT - Slovensko združenje za duševno zdravje
Partner v projektu: ŠENTPRIMA – Zavod za rehabilitacijo in izobraževanje
Pridruženi partnerji v projektu: Mestna knjižnica Ljubljana, Zavod za medgeneracijsko sodelovanje Simbioza Genesis Ljubljana, Zavod Zaposli se, Cene Štupar – CILJ, Premiki, Dobrovita, Humanitarni zavod Pod strehco
Vrednost projekta: 190.000,00 €

Predmet projekta je razvoj in izvedba dveh dolgih programov socialne aktivacije na področju Ljubljane, v katerih bomo obravnavali 40 dolgotrajno brezposelnih oseb, ki se bodo vključili v sodelovanju s CSDji in področnim Zavodom za zaposlovanje Republike Slovenije. V programih bomo organizirali in izvedli vrsto dobro izbranih in pripravljenih aktivnosti, ki bodo pripomogle k pridobitvi funkcionalnih kompetenc udeležencev ter k zvišanju njihovega zaposlitvenega potenciala.

Namen projekta je v sklopu dolgih programov socialne aktivacije izvesti različne vsebinske aktivnosti kot so izobraževanja, usposabljanja, treningi in druge aktivnosti, ki bodo pripomogle k boljši usposobljenosti udeležencev na področju socialne vključenosti in zaposlovanja. S pomočjo aktivnosti bomo prispevali k razvoju socialnih veščin in spretnosti, pridobivanju znanja in informacij, krepitvi moči in motiviranosti, aktivnemu pristopu k reševanju socialne in zaposlitvene situacije ter pridobitvi novih delovnih izkušenj. Vsa ta znanja bodo namenjena povečanju zaposlitvenih možnosti vključenih oseb v programe socialne aktivacije.

Cilji projekta:

• Aktivno sodelovanje 40 udeležencev v pripravljenih in organiziranih aktivnostih,
• Participacija 40 udeležencev na usposabljanju in delavnicah za dvig funkcionalnih kompetenc,
• Dvig (novih) delovnih spretnosti in znanj na področju podjetniških in zaposlitvenih kompetenc za 40 udeležencev,
• Priprava in izvedba 40 individualnih načrtov in individualen pristop k reševanju socialne in zaposlitvene situacije,
• Zagotovitev trajnega sodelovanja med različnimi deležniki s področja socialnega varstva, zaposlovanja, izobraževanja in gospodarstva.


 


Glavni sofinancer programa

ess
OPOZORILO!
S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.

V redu | Več o tem