ŠENT
Slovensko združenje za duševno zdravje
Dobrovita prejemnica posebnega priznanja SPP

30-03-2020

Dobrovita, invalidsko podjetje, katerega ustanovitelj je društvo ŠENT, je prejemnica posebnega priznanja Starejšim prijazno podjetje (SPP) – Z leti še vedno Zavzeti. Ta se vsako leto podeljuje zaposlovalcem, ki pozornost namenjajo tudi starejšim zaposlenim, kjer se ceni njihove izkušnje, znanje in delavnost.

Dobrovita je priznanje prejela na natečaju, ki tretje leto zapored poteka pod okriljem projekta Zlata nit v sodelovanju z Javnim štipendijskim, razvojnim, invalidskim in preživninskim skladom Republike Slovenije v okviru njihovega projekta Celovita podpora podjetjem za aktivno staranje delovne sile – ASI.

V invalidskem podjetju Dobrovita "Z različnimi ukrepi upravljanja starejših zaposlenih ustvarjamo harmonično in vključujočo organizacijsko kulturo, ki temelji na pozitivnem vrednotenju zaposlenih nad 45 let, cenjenju njihovih sposobnosti in zavedanju, da lahko še veliko prispevajo k uspešnosti Dobrovite. Zavedamo se, da s podpiranjem raznolikosti, ena od katerih je tudi starostna raznolikost, krepimo naš potencial."

Izbor Zlata nit je medijsko-raziskovalni projekt, ki poteka pod okriljem časnika Dnevnik, izbira in nagrajuje najboljše zaposlovalce leta. Nastal na pobudo družbe medijskih vsebin Dnevnik, d.d. ob sodelovanju ekonomskih (EF) in kadrovskih strokovnjakov (FDV in FF) Univerze v Ljubljani. Gre za prepoznavanje in promoviranje najboljših zaposlovalcev kot tudi za preverjanje kakovosti odnosa med organizacijo in zaposlenimi. S promocijo najboljših praks na področju zaposlovanja želi vplivati na bolj dinamičen razvoj delovnih mest ter prispevati k večji konkurenčnosti slovenskega gospodarstva.

Dnevnikov projekt Zlata nit podpirajo najvidnejši predstavniki poslovne javnosti, civilnih združenj in akademskega sveta. Častni pokrovitelj projekta Zlata nit je Ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve RS.


 OPOZORILO!
S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.

V redu | Več o tem