ŠENT
Slovensko združenje za duševno zdravje
Zaključek projekta Vključujemo in aktiviramo

25-10-2019

Javna agencija za knjigo Republike Slovenije je v letih 2016–2019 izvajala operacijo »Vključujemo in aktiviramo!«, ki jo je sofinancirala Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada. Glavni cilj operacije je bila socialna aktivacija ranljivih skupin z vključitvijo kulturne komponente, ki je udeležence programa približala trgu dela, zmanjšala brezposelnost in posredno znižala odstotek ljudi, ki živijo pod pragom revščine. Udeleženci so skozi program, utemeljen na ustvarjalnosti in kulturi, pridobili znanje in kompetence, s kateri bi se v prvi vrsti lažje socialno aktivirali in posledično vključili na trg dela.

Projekt je potekal v Mariboru, v prvi polovici leta v prostorih DC Ozare in drugi del v Enoti Šentlent.

V tem času so nas obiskali zanimivi gostje iz različnih strokovnih področjih in nam razstirali svoj svet in z nami delili svoje znanje in izkušnje. Z nami so v tem letu bili: Ervina Hladnika Milharčiča, publicistka, pesnica in predavateljica Alja Adam , dr. Jure Koprivšek , Mirjam Hladnik Milharčič, znanstvena svetnica na Inštitutu za slovensko izseljenstvo in migracije Znanstvenoraziskovalnega centra Slovenske akademije znanosti in umetnosti v Ljubljani, Maja Martina Merljak, igralka, Samira Kentrić, pesnica , pisatelj Sebastijan Preglj , Ana Delin, glasbenica, vokalistka, glasbena terapevtka, pedagoginja, pesnica, prevajalka in predavateljica Alenke Jovanovski , pisateljica in prevajalka Miriam Drev, prevajalka in lektorica portugalskega jezika Mojca Medvešček, Boštjana Narata, filozof in kantavtor ter vodja skupine Katalena.

V imenu Šenta in Ozare se zahvaljujemo vsem gostom, sodelavkam iz JAK-a, Mojci Bergant Dražetić, koordinatorki projekta"Vključujemo in aktiviramo" in ga. Leonori Flis, naši mentorici, za njeno predanost in srčnost in vsem udeležencem skupine. Prav tako se zahvaljujemo ga. Poloni Lovšin, naši mentorici, ki je vodila ilustratorska srečanja. Še posebej hvala Matjažu Belaku in Ani Delin, ki sta naše zaključno srečanje popestrila z glasbo. Hvala vsem udeležencem, ki ste pridno brali in s kreativnim pisanjem ustvarjali svoja dela. Nekatera izmed njih so na voljo v zborniku projekta »Glasovi iz gluhih tišin« 2019. Hvala vsem in upam, da kmalu ponovno sodelujemo.

Tadeja Kapun


 OPOZORILO!
S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.

V redu | Več o tem