ŠENT
Slovensko združenje za duševno zdravje
Mladim s posebnimi potrebami je treba pomagati na poti iz šole na trg dela

16-10-2019

Z vami delimo spletni članek z Radia Koper

Mladim s posebnimi potrebami je treba pomagati na poti iz šole na trg dela.

Zavod Šentprima izvaja pilotni projekt Prehod mladih na trg dela, s katerim želijo zapolniti vrzel med izobraževanjem oseb s posebnimi potrebami in prihodom na trg dela.

Oče dijaka, ki je gibalno oviran, ima z osnovnošolskim izobraževanjem dobre izkušnje. Za nadaljnje šolanje pa je bilo sodelovanje in svetovanje zavoda Šentprima družini v veliko pomoč, je povedal Aleš Svenšek : " V pomoč so bili zaradi svetovanja. Šentprima je le ustanova, ki več ve kot pa sam starš in pozna zakonsko podlago. Starša v šolah ne jemljejo tako resno kot kakšno ustanovo." V preteklosti je bilo veliko mladih, ki pri 35 letih, kljub zaključenemu šolanju, niso imeli delovnih izkušenj. To vrzel poskuša zapolniti projekt Prehod, je povedala vodja tima zaposlitvene rehabilitacije v zavodu Šentprima, Ksenija Bratuš Albreht: "Trudimo se, da starši pravočasno dobijo prave informacije o možnostih, ki jih imajo mladostniki s posebnimi potrebami po zaključku šolanja. Posredujemo jim informacije o možnostih vključevanja k različnim delodajalcem, da ne ostanejo doma."

Udeleženci na posvetu so izpostavili še , da je prvi korak za uspešen vstop na trg dela ustrezna izbira poklica. Projekt podpira tudi Evropski socialni sklad.

 Vesna Potočar Godnič


 OPOZORILO!
S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.

V redu | Več o tem