ŠENT
Slovensko združenje za duševno zdravje
SLIKARSKA RAZSTAVA ČLANOV LIKOVNE DELAVNICE ŠENT V LJUBLJANI

27-03-2023V dnevnem centru Šent Ljubljana deluje likovna delavnica že tri leta. Nastajajo likovni izdelki, nekateri vrhunski, drugi manj - odvisno od talenta. Vendar vsi člani hodijo na delavnico zato, da sprostijo svojo umetniško žilico in se zabavajo.
Likovna umetnost razkrije človeško dušo in je zelo primerna za psihološke terapije, vendar to ni bil naš namen. Sike so člani razstavili, da bi uživali v barvah in kompoziciji slik.
Slike so razstavljene v kulturni dvorani dnevnega centra Šent Ljubljana, na belokranjski ulici 2. Vabljeni na ogled slik.
Na otvoritvi je bil krajši kulturni program. Mentorica Nives Palmič pa je imela kratko predavanje o ugodnem vplivu likovne umetnosti na duševno zdravje.
Sodelovali so umetniki Nika Jakopič, Mateja Urbančič, Sabina Drobne, Tinka Podrenek in drugi, recitatorji Gordana Draško, Jože Pavšič, Valerija Kovčič, glasbenika Primož Canta, David Žuran ter ostali prijatelji in ustvarjalci.Kolaž likovnih del z razstave (Foto: Nives Palmič)

To je že petnajsta likovna razstava, ki jo prirejamo v naši kulturni dvorani.
Morda se sprašujete po smislu tega početja. Zavedamo se, da so naša publika ljudje z težavami v duševnem zdravju in za njih ni nič preveč zahtevno. Zaslužimo si lepo in kvalitetno.

Lidija -ambasador duševnega zdravja


 OPOZORILO!
S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.

V redu | Več o tem