ŠENT
Slovensko združenje za duševno zdravje
Obisk iz Gradca - 1. del

18-05-2022

 

V dnevnem centru Ljubljana je bilo glasbeno

V ponedeljek 16. 5. 2022 so nas na ŠENTU obiskali študentje socialnega dela z univerze Joanneum iz Gradca. Skupina je bila velika, zato smo jo razdelili na pol. Pol skupine, torej 25 študentov in profesorico smo v dnevnem centru ŠENT na Belokranjski sprejeli nekateri predstavniki socialnovarstvenih programov  ŠENT-a in predstavili svoje delovanje. Drugo skupino pa so gostili na Resljevi v dnevnem centru za zmanjševanje škode zaradi drog, kjer so študentje spoznali tovrstne programe ŠENT-a. 
Na Belokranjski se je začelo glasbeno, s krstim nastopom hišnega banda dnevnega centra Ljubljana, ki ga sestavljajo trije fantje na bobnih, kitari in bas kitari in začetek je bil kar pravi, saj so dodobra navdušili vse prisotne. 

       

V predstavitvenem delu je Barbara Dolničar Teul podala osnovne informacije o ŠENT- u s poudarkom na zaposlovanju in prizadevanjih v smeri destigmatizacije in informiranja javnosti. Nato je Amina Nur, strokovna delavka iz dnevnega centra Novo mesto  podrobneje predstavila program dnevni center ter socialno zagovorništvo. Sledila je zelo izvirna - v obliki intervjuja - vnaprej posneta  prezentacija celotnega programa stanovanjskih skupin, tako "klasičnih", kot odprtih stanovanjskih skupin, ki jo je pripravila Monika Cerar Horvat.

   

Sledila je kratka pesem, ki jo je povedal Franci Cimerman in prevedla študentka Špela. Na koncu je sledila še pika na i. i. Borko Lopatec Prem in Minea Orožen, stanovalca SS skupine za mlade iz Nove Gorice sta namreč zelo odkrito spregovorila o svoji izkušnji duševne bolezni in bivanja v stanovanjski skupini. Obisk so zaključili fantje iz dnevnega centra Ljubljana s še eno skladbo. Bučen aplavz na koncu jih bo zagotovo spodbudil, da nadaljujejo svojo glasbeno udejstvovanje in v dnevnem centru Ljubljana še naprej pridno vadijo. 

 Barbara Dolničar Teul

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 OPOZORILO!
S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.

V redu | Več o tem