ŠENT
Slovensko združenje za duševno zdravje
6. DSE 2015

ŠENT- Slovensko združenje za duševno zdravje in SKUP- Skupnost privatnih zavodov sta dne 22 in 23. 10. 2015 organizirala že 6. Dneve socialne ekonomije (DSE). Konference se je udeležilo okrog 125 udeleženk in udeležencev.

Rdeča nit je bila, kako se spoprijeti z izziv, da inovacije ne bi podlegle trendu hitro vznikajočih in ugaslih idej, ampak bi ranljivejšim družbenim skupinam in njihovim okoljem omogočile trajnost, lokalni skupnosti pa večplasten razvoj. V prvem dnevu so bile predstavljene vloge družbenih inovacij in njihov vpliv na področje financiranja dejavnosti socialne ekonomije. Govorili smo o tem, kakšen učinek imajo družbene inovacije na razvoj podeželja, zaposlovanja in zadružništva. V večernem delu pa je bila v rdeči dvorani Mestne občine Ljubljana predstavitev dobrih praks socialnega podjetništva. Dogodek je povezoval in vodil gospod Miha Šalehar. V drugem dnevu smo se posvetili migracijam in iskali odgovore na to, kako lahko socialna ekonomija pomaga pribežnikom pri vključevanju v novo okolje in ureditvi njihovih razmer. V obeh dnevih smo gostili priznane in izkušene strokovnjake iz Slovenije in tujine, ki delajo na tem področju.

Celoten dogodek je potekal pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja,  s svojim pozdravnim nagovorom pa je sodeloval tudi predsednik Državnega zbora dr. Milan Brglez.

V okviru 6. DSE je potekal tudi 4. Natečaj družbenih inovacij 2015 v obliki Kampa družbenih inovacij, ki ga je organiziralo društvo Mladinski ceh, prav tako pa je pod okriljem DSE potekal Festival socialne ekonomije v Mariboru med 10 in 13. oktobrom 2015.

Zaključki 6.DSE konference


 


Projektna pisarna

Šmartinska cesta 130, 1000 Ljubljana

Projektni manager:
Gregor Cotič
Tel.: 01/ 230 78 44
E-pošta: gregor.cotic@sent.si

Barbara Dolničar
Tel.: 01/ 230 78 32
E-pošta: barbara.dolnicar@sent.si
OPOZORILO!
S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.

V redu | Več o tem