ŠENT
Slovensko združenje za duševno zdravje
Druženje s skavti

19-08-2019

Družiti se s skavti je bilo lepo. Z njimi smo se spoznali v ponedeljek. Naša vodja Jasmina jim je izčrpno poročala o duševnih motnjah. Luka Mrak pa jim je predstavil področje zasvojenosti od prepovedanih drog. Radovan in jaz sva predstavila svojo zgodbo, kako sva zbolela in kako se soočamo z boleznijo. Pri skavtih mi je všeč to, da so zelo preprosti in živijo v skladu z naravo, jo spoštujejo in jo ne onesnažujejo. V torek so nas peljali po naravoslovni učni poti ob Hublju. Najbolj pogumni pa smo tudi malo počefotali oziroma skočili v reko Hubelj, ki ima dobrih 8 stopinj Celzija. Rimljani so jo zato imenovali Fluvium frigidum - Mrzla reka. Na vrhu poti so nam skavti pokazali kako se zakuri ogenj ter kako se naredi bivak. Za kosilo pa so nam pripravili hrenovke v listnatem testu, ki smo jih nataknili na tanke vejice. Bile so zelo okusne. Pokazali pa so nam tudi živalske odtise različnih divjih živali. Vesel sem, da sem spoznal tako dobrosrčne mlade ljudi.


Jožko Likar

Preživeli smo zabavno dopoldne s skavti. Zbrali smo se na parkirišču v Palah in se podali na pot v neznano. Peljali so nas po učni poti ob Hublju. Najprej smo se morali prebiti skozi pajkovo mrežo brez da bi se jo dotaknili in komur ni uspelo je moral vajo ponoviti. Potem smo se podali proti tolmunu na reki Hubelj, kjer so se dovolj pogumni do kolen sprehodili po vodi, tisti najbolj pogumni pa so celo skočili v mrzlo reko. Čakal na se je še manjši vzpon proti izviru Hublja in tam smo zakurili ogenj, postavili bivak in si pripravili pravo skavtsko kosilo, hrenovke v testu pečene nad žerjavico.


Mojca in Blanka


 OPOZORILO!
S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.

V redu | Več o tem