ŠENT
Slovensko združenje za duševno zdravje
Vabilo na delavnico: Dan za hrbtenico

26-11-2021

V društvih ŠENT in OZARA sodelujemo v projektu »KO-PROSTO: S krepitvijo prostovoljstva do večje profesionalizacije nevladnih organizacij«, katerega namen je krepitev prostovoljstva v obeh društvih. Vabimo vas na ZOOM delavnico, ki jo tokrat pripravlja Nike Jerant, prostovoljka Ozare:

DAN ZA HRBTENICO
KDAJ: v torek, 30. 11. 2021 ob 8:30

Tokratna delavnica je namenjena vsem, ki se soočate z bolečinami v hrbtenici in vas to ovira, da bi se življenju prepustili v polnosti. Ko govorimo o bolečinah v hrbtenici, se to najpogosteje nanaša na bolečine v vratu in v ledvenem delu - križu, saj sta to usločena dela hrbtenice, ki sta najbolj gibljiva, a prav zaradi tega tudi najbolj občutljiva. Do bolečin lahko pride zaradi poškodb, prisilne drže ali pa zaradi čisto navadnega "štorastega" dviga predmeta. S tem smo se sigurno soočili že vsi.

Na delavnici vam bo Nike pokazala nekaj jogijskih vaj za raztezanje omenjena predela, nekaj varnih zasukov in tudi vaj za naš center - trebušne mišice. Največkrat ugotovimo, da so glavni krivec za bolečine v križu prav ohlapne trebušne mišice. Vaje bodo predstavljene na način, da jih boste lahko ponovili tudi sami doma in si z doslednim izvajanjem omogočili dneve brez bolečin.

Da bo organizacija delavnic lažja, vas lepo prosimo za prijave (ime, priimek, e-naslov) na e-naslov barbara.dolnicar-teul@sent.si čimprej, oziroma najkasneje eno uro pred predvideno delavnico.

Povezavo dobite ob prijavi.

Se veselimo srečanja!

                    


Aktivnosti sofinancira Ministrstvo za javno upravo v okviru javnega razpisa za razvoj in profesionalizacijo NVO in prostovoljstva 2019.


 OPOZORILO!
S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.

V redu | Več o tem