ŠENT
Slovensko združenje za duševno zdravje
Domača obrt – pot do zaposlitve
Domača obrt – pot do zaposlitve

Skozi projekt Domača obrt – pot do zaposlitve smo na Šentu poskušali zagotoviti večjo socialno vključenost, zaposljivost in usposobljenost invalidnih oseb, predvsem oseb s težavami v duševnem zdravju, hkrati pa prispevati k revitalizaciji stare domače obrti tkanja na statvah ter izdelovanja izdelkov iz keramike (lončarstvo).
Preko projektnih aktivnosti smo razvili nova modela usposabljanj za tkanje na statvah ter izdelavo keramičnih izdelkov, ki bosta v prihodnosti integrirana v redne programe in bosta pripomogla k večji zaposljivosti, usposobljenosti in socialni vključenosti invalidov. Posredno smo prispevali k ohranjanju stare kulturne dediščine. Dolgoročni učinki projekta so bili vzpostavitev stalnega sistema usposabljanja invalidnih oseb za tkanje na statvah ter izdelavo keramičnih izdelkov, povečanje zaposlitvenih možnosti usposobljenih invalidov, zagotavljanje kakovosti izdelkov, tako tkanih kot tudi keramičnih ter nenazadnje doprinos k ohranitvi stare kulturne dediščine.


 


Arhiv projektov

 Podroben seznam z opisi starejših domačih projektov, v katerih je bil ŠENT prijavitelj projekta

 Podroben seznam z opisi starejših domačih projektov, v katerih je ŠENT sodeloval kot partner
OPOZORILO!
S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.

V redu | Več o tem