ŠENT
Slovensko združenje za duševno zdravje
Dobre izbire ne škodijo
Dobre izbire ne škodijo

Naziv projekta: »DOBRE IZBIRE NE ŠKODIJO« - Nadgradnja in širitev programa zmanjševanja škode zaradi uživanja nedovoljenih drog

Kraj izvajanja projekta: Nova Gorica, Ljubljana, Velenje
Obdobje trajanja projekta: 1. 6. 2017 – 31. 10. 2019
Vodilni partner: ŠENT – Slovensko združenje za duševno zdravje
Partner v projektu: NIJZ – območna enota Nova Gorica
Vrednost projekta: 88.637,00 €

Vsebina projekta izhaja iz potreb uporabnikov in posameznih lokalnih skupnosti po osveščanju o dejanskih tveganjih pri uporabi nedovoljenih drog. Zato ponuja nove oblike podajanja jasnih informacij o tej temi, vedno posredovane prilagojeno različnim ciljnim skupinam (mladim, staršem, strokovnim delavcem, širši javnosti).

Drugi del aktivnosti na inovativen način promovira odločanje za zdrave izbire v življenju. Obenem ponuja konkretne priložnosti za vključitev v delavnice po principu soustvarjanja vseh udeležencev. Odvija se na področju formalnega in neformalnega izobraževanja mladih (šole, mladinski centri). Prilagojen je mladim glede na čas in dogodke, ki se jih udeležujejo in uporablja sodobna sredstva komuniciranja.

Namen projekta je opremiti uporabnike in širšo javnost z ustreznimi informacijami o škodi, ki nastane ob uporabi nedovoljenih drog. Obenem nadgraditi aktivnosti za zmanjševanje škode, ki spremlja ta ravnanja in povečati socialno vključevanje uporabnikov.

Poudarek pri preventivnih dejavnostih je večanje kompetenc in odgovornosti mladih pri izbiranju življenjskih slogov. Pomagamo jim večati opremljenost za dobre odločitve in konstruktivna dejanja.

Cilji projekta:

• razvoj mobilne aplikacije »BAZA APP«,
• izvedba delavnic o zdravem življenjskem slogu in zdravih izbirah za mlade na področju formalnega in neformalnega izobraževanja,
• izvedba delavnic o zdravem življenjskem slogu in zdravih izbirah za učitelje in ostale zaposlene v šolah,
• izvedba delavnic o zdravem življenjskem slogu in zdravih izbirah za starše,
• izvedba delavnic o zdravem življenjskem slogu in zdravih izbirah za delavce v mladinskih centrih in ostale, ki prihajajo v stik z mladimi,
• širitev programa s plezalno trapijo,
• širitev programa z glasbenimi delavnicami (bobnarska in z gongi).


 


Glavni sofinancer programa

MZ
OPOZORILO!
S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.

V redu | Več o tem