ŠENT
Slovensko združenje za duševno zdravje
AKTIVEN - OPAŽEN
AKTIVEN - OPAŽEN

Naziv projekta: AKTIVEN - OPAŽEN

Kraj izvajanja projekta: Nova Gorica

Obdobje trajanja projekta: 29. 6. 2018 - 29. 6. 2019

Vodilni partner: ŠENT – Slovensko združenje za duševno zdravje

Pridruženi partnerji: Grafika Soča d.o.o., Ustanova fundacija bit planota, Manufaktura trgovsko podjetje d.d., Krajevna Skupnost Solkan, Ljudska univerza Nova Gorica, Šolski center Nova Gorica.

Vrednost projekta: 93.000,00 €

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija, Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

Povezava in več o programu: www.eu-skladi.si

Predmet:

Predmet projekta je razvoj in izvedba dveh programov socialne aktivacije na področju Goriške regije, v katerih bomo obravnavali 30 dolgotrajno brezposelnih oseb, ki se bodo vključili v sodelovanju s CSDji in področnim Zavodom za zaposlovanje Republike Slovenije. V programih bomo organizirali in izvedli vrsto dobro izbranih in pripravljenih aktivnosti, ki bodo pripomogle k pridobitvi funkcionalnih kompetenc udeležencev ter k zvišanju njihovega zaposlitvenega potenciala.

Namen:

Namen projekta je v sklopu programov socialne aktivacije izvesti različne vsebinske aktivnosti kot so izobraževanja, usposabljanja, treningi in druge aktivnosti, ki bodo pripomogle k boljši usposobljenosti udeležencev na področju socialne vključenosti in zaposlovanja. S pomočjo aktivnosti bomo prispevali k razvoju socialnih veščin in spretnosti, pridobivanju znanja in informacij, krepitvi moči in motiviranosti, aktivnemu pristopu k reševanju socialne in zaposlitvene situacije ter pridobitvi novih delovnih izkušenj. Vsa ta znanja bodo namenjena povečanju zaposlitvenih možnosti vključenih oseb v programe socialne aktivacije.

Cilji:

1. Aktivno sodelovanje 30 udeležencev v pripravljenih in organiziranih aktivnostih,
2. Participacija 30 udeležencev na usposabljanju in delavnicah za dvig funkcionalnih kompetenc,
3. Dvig (novih) delovnih spretnosti in znanj na področju podjetniških in zaposlitvenih kompetenc za 30 udeležencev,
4. Priprava in izvedba 30 individualnih načrtov in individualen pristop k reševanju socialne in zaposlitvene situacije,
5. Zagotovitev trajnega sodelovanja med različnimi deležniki s področja socialnega varstva, zaposlovanja, izobraževanja in gospodarstva.

Rezultati projekta:

1. 30 oseb vključenih v začetek izvajanja organiziranih aktivnosti v sklopu programa,
2. Vsaj 25% od oseb, ki so končali program socialne aktivacije, vključenih v aktivno iskanje zaposlitve, izobraževanje, usposabljanje, pridobivanje kvalifikacij ali zaposlitev,
3. Večja socialna vključenost 30 oseb udeleženih v program,
4. Boljša usposobljenost za iskanje in pridobitev zaposlitve 30ih oseb vključenih v program,
5. Zvišane funkcionalne kompetence 30ih oseb vključenih v program.

Glavne projektne aktivnosti:

1. Upravljanje projekta,
2. Individualni pogovori in pogovori v skupini,
3. Druženje,
4. Organizacija in izvedba vsebinskih aktivnosti po modulih (delavnice, treningi, usposabljanja, izobraževanja, predavanja, obiski potencialnih delodajalcev, interna evalvacija) in sodelovanje z deležniki.


 


Glavni sofinancer programa

ess
OPOZORILO!
S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.

V redu | Več o tem