ŠENT
Slovensko združenje za duševno zdravje
Solidarnost ima samo en obraz

23-04-2019

 

Evropsko združenje za teritorialno sodelovanje EZTS GO v sodelovanju z Občino Gorica, Mestno občino Nova Gorica, Občino Šempeter-Vrtojba in zdravstvenimi zavodi izvaja projekt “Salute-Zdravstvo”, ki predstavlja prvi poskus primerjave, analize in iskanja sinergij med slovenskim in italijanskim sistemom zdravstvenih ter socialnih storitev. Na osnovi dobrih praks z obeh strani meje in z vzpostavitvijo čezmejne mreže nameravamo s projektom izboljšati kakovost socialnih ter zdravstvenih storitev na območju treh občin.

 

Ena od petih pilotnih aktivnosti projekta je namenjena socialnemu vključevanju in predvideva vzpostavitev čezmejne mreže socialnovarstvenih programov in storitev za prebivalce območja vseh treh občin. Čezmejna delovna skupina je do sedaj izdelala analizo sistemov socialnovarstvene oskrbe v treh občinah tako z vidika javnih služb, kot zasebnih/nevladnih organizacij. Rezultat aktivnosti bo čezmejni protokol med tremi občinami, ki bo predvideval povezovanje socialnih storitev in ukrepov v sodelovanju s pristojnimi službami, društvi in nevladnimi organizacijami. Poleg tega bodo ustanovljene tri informacijske točke, v katerih bodo prebivalci imeli možnosti pridobivanja informacij o dostopu in možnostih uporabe socialnih storitev ter ukrepov z obeh strani meje.

 

Z namenom predstavitve izvedenih in načrtovanih aktivnosti ter seznanitve vseh socialnovarstvenih organizacij, ki delujejo na čezmejnem območju, organiziramo posvet z naslovom

 

“Solidarnost ima samo en obraz”,ki bo v ponedeljek, 13. maja 2019, s pričetkom ob 9. uri, v veliki dvorani novogoriške mestne hiše, Trg Edvarda Kardelja 1, Nova Gorica.

 

Program vam posredujemo, ko bo na voljo.


 OPOZORILO!
S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.

V redu | Več o tem