ŠENT
Slovensko združenje za duševno zdravje
Razstava in koncerti 21.3

08-04-2024

Mesec marec nas tako lepo greje in boža. Sončni žarki prodirajo globoko vse do našega srca in osvetlijo tudi tista mesta kamor svetloba že dolgo ni prišla. V dnevnem centru Šent Ljubljana smo v mesecu marcu slavili dan žena, navijali na hokejski tekmi med Olimpijo in Jesenicam in spustili Gregorčke na dan, ko se ptički ženijo.

Še posebno nam v spominu ostaja dogodek »Pridite, pomlad je tu!«. V prostorih dnevnega centra Ljubljana je potekala likovna razstava izpod ustvarjalnih rok Špele Valentinčič ter glasbeni koncert, ki sta ga pričarala Omar K. in Smiljan J. Spočile so se oči, krasni zvoki bobnov in čela pa so napolnili ušesa. Zbralo se je več kot 25 ljudi. Ljubiteljev dobre glasbe in kulturnih prireditev. Prijateljev, znancev, sorodnikov, uporabnikov Šent-ovih programov, ki so se v tridesetih letih dodobra približali potrebam in željam tako posameznika kot skupini in skupnosti. Skupaj smo močnejši.
In brez vas ni nas. Zato hvala za zaupanje. Za vse vaše talente, ki nas opominjajo, da smo vsi enkratni in čudoviti. Špela Valentinčič zase pravi, da je kot sveča v temi. Svoj talent - risanje z barvicami je odkrila že v času šolanja. Likovne tehnike pa sta ji približala oče in teta Minka. Pogled na njene slike nas spomni na ravnotežje, na to, da
nad vsakim izmed nas bedi angel in da drevo življenja simbolno vodi v svet miru, ljubezni in zdravja.

Ko najdeš nekaj kar te notranje pomirja, radosti in s tem polepšaš življenje še drugim je to zmagovalna kombinacija za srečo. Da je dogodek potekal, kot teče potok sredi gora, je s svojo pisano besedilo poskrbela naša draga prijateljica Lidija Maričič, ki je o pomladi – Vesni - napisala: »Rumena barva, barva zlata je vsepovsod saj spomladanske cvetlice ki trenutno cvetijo, trobentice, narcise in forzicije, predstavljajo zlato ki je raztroseno po travnikih. Nenavadno dobre volje so tudi ptički, ki pojejo svojo pesem in nas spominjajo na lepo čustvo - ljubezen, ki se počasi prebuja v nas«.

Lidija je tudi izdala že svojo peto knjigo z naslovom: »Deklica iz litostrojskih blokov« in verjamem, da nas ne bo pustila ravnodušne. Prej nasprotno. Popeljala nas bo v svet teme iz katere sama vstaja kot feniks iz pepela. Brez glasbe ni zabave in tako sta nas s solo nastopom presenetila Omar K. na bobnih in Smiljan J. na čelu. Izbrala sta lahkotne, nagajive ritme in nam pričarala pomlad tudi v notranjih prostorih. Pogled po prostoru je oznanil, da smo še vedno otroci ujeti v telesa odraslih. Noge so topotale, roke so ploskale, nasmehi so se vili iz trebuha. Ob koncu prireditve pa čestitke, objemi in fotografiranje. Ob dobri kavi, čaju in rogljičkih smo si obljubili, da se zopet srečamo. Čim prej, tem bolje. Dobrodošla pomlad!

Napisala: Sara Schwarzmann


 OPOZORILO!
S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.

V redu | Več o tem