ŠENT
Slovensko združenje za duševno zdravje
Začetek projekta WISE 4 YOUTH

13-05-2022

Danes, dne 13.5. je bil prvi sestanek partnerstva v projektu WISE 4 YOUTH, v katerem sodeluje tudi ŠENT. Projekt bo trajal do marca 2023 in je namenjen spodbujanju socialnega podjetništva na področju zahodnega Balkana in srednje Evrope.

Specifični cilji projekta in število ciljnih upravičencev:

1. Promocija socialnega podjetništva mladih v regiji Zahodnega Balkana z dejavnostmi usposabljanja in mobilnosti (kot so študijski obiski).

2. Ustvari se ponovljiva in trajnostna metodologija in moduli usposabljanja, ki bodo usmerili in zagotovili učinkovito in ciljno usmerjeno usposabljanje


3. Spodbujati mobilnost in izmenjave med različnimi državami projektnimi partnerji s študijskimi obiski, organiziranimi v uspešnih WISE ali socialnih podjetij.

4. Izvajati strukturirane aktivnosti usposabljanja, ki vključujejo partnerje in mlade potencialne podjetnike, z empirično uporabo modulov usposabljanja. 

5. Okrepiti oblikovanje regionalnih WISE in mrež socialnih podjetij v regiji, spodbujajo družbeni učinek teh podjetij in med drugim doseganje skupne rasti in vključevanja mladih.

 

 

Za več informacij o projeku spremljajte spletno stran društva ŠENT, specifična vprašanja pa naslovite na gregor.cotic@sent.si


 OPOZORILO!
S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.

V redu | Več o tem