ŠENT
Slovensko združenje za duševno zdravje
Utrinki socialne aktivacije

21-04-2022

Utrinki iz programa Socialna aktivacija skupina Ljubljana – Vič Rudnik

Številnih stvari se lotimo v programu Socialne aktivacije. Ravno v preteklih dneh je tekla pestra debata o predsodkih. In ker smo zvedavi, naklonjeni vseživljenjskemu učenju, smo želeli videti in vedeti še več. Odpravili smo se v Muzej novejše zgodovine, kjer smo si ogledali občasno razstavo ODJUGA: Zgodbe o identitetah na prepihu. Kar nekaj nas je, ki smo vsakodnevne uporabne predmete iz domačih zavetij prepoznali, ja, kot razstavne eksponate v muzeju. No, roko na srce, udeleženci programa Socialne aktivacije nikoli ne zamudimo priložnosti za argumentirano izmenjavo mnenj. In naleteli smo na res odlično priložnost.


Ker pa socialne aktivacije ne bi bilo brez aktivnosti v vseh mogočih oblikah, si zanimivo dopoldne zlahka pričaramo tudi kar doma. Vas morda zanima delovanje indukcijske kuhalne plošče? Eden od udeležencev je pripravil razgibano predstavitev, ki govori ravno o tem. In izkupiček? Končno lahko zapišem, da zna biti tudi fizika prav zabavna.

MAJA

 

Financerji:

 

 

 


 OPOZORILO!
S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.

V redu | Več o tem