ŠENT
Slovensko združenje za duševno zdravje
Bitja na Šentu - razstava v DC ŠENT Ljubljana

06-12-2021

V sredo 8. 12. je v dnevnem centru ŠENT Ljubljana potekala otvoritev razstave "Bitja na ŠENTU". Svoja dela, domišljijski svet pravljičnih bitij, je na ogled postavila slikarka samoukinja Laura Ličer. Prireditev je povezovala Lidija Maričič in poskrbljeno je bilo tudi za kratek glasbeni in literarni program. Slikarka Laura je prisotnim na kratko predstavila tudi knjigo z naslovom Bube. Po uradni otvoritvi je sledilo druženje z umetnico in pogovor ter izmenjava prvih mnenj in vtisov.

Razstava bo v prostorih dnevnega centra ŠENT Ljubljana, na Belokranjski ulici 2 na voljo še cel mesec, prisrčno vabljeni na ogled!

Za vstop v prostore je potrebno izpolnjevanje pogoja PCT.

3. decembra je bil neverjetno lep sončen dan, kot se spodobi za Dan kulture. Tudi v lepe prostore Šenta v Ljubljani je pokukala gospa kultura. Prišla je namreč Laura Ličer in razstavila slike, ki so nastale pod njenim čopičem. Laura je segla v domišljijski svet pravljičnih bitij, ki nam s svojim mavričnimi barvami kažejo pozitivni izhod iz kaosa. Zelo navdihujoče za ta mračen čas.

Laura je slikarka samoukinja, pa vendar so njena dela mojstrska. Oči njenih likov pa sežejo globoko v dušo in nas prepričajo, da je svet lep.

Razstavili smo jih v dnevni sobi ljubljanskega centra Šent na Belokranjski 2 v Savskem naselju. Prosojna svetloba v prostoru še bolj poudari magičnost likov na slikah.
Razstavo smo poimenovali »Bitja na Šentu«.

3. decembra pa ne obeležujemo le Dan kulture, ampak tudi dan invalidov. Sicer duševni bolniki nismo invalidi. Sodimo pa v sivo cono težjega funkcioniranja v družbi. Vendar zaradi omejene zmožnosti samostojnega življenja in vključevanja v delovne procese, živimo na robu
revščine.

Težko si privoščimo karte za kulturne dogodke. Zato več kot dobrodošli na obisk k Lauri Ličer na Šent.

Lidija Maričič


 OPOZORILO!
S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.

V redu | Več o tem