ŠENT
Slovensko združenje za duševno zdravje
Dan brez alkohola

03-04-2019

V okviru projekta SOPA – Skupaj za odgovoren odnos do pitja alkohola, v aprilu organiziramo 8 dogodkov po različnih regijah po Sloveniji. Prvi dogodek bo potekal jutri v Vipavi na Glavnem trgu med 10. in 12. uro. Dogodki so namenjeni osveščanju javnosti o projektu SOPA ter o škodljivih posledicah čezmernega pitja alkohola.

Začeti želimo pogovor o opuščanju nezdravih življenjskih navad ter nuditi oporo pri zdravih življenjskih izbirah v našem vsakdanu. Začeti želimo pogovor o opuščanju nezdravih življenjskih navad ter nuditi oporo pri zdravih življenjskih izbirah v našem vsakdanu. Na naših stojnicah bodo obiskovalci lahko dobili informacije o naših aktivnostih, o problematiki pitja alkohola v slovenski družbi, predstavili bomo zdrave alternative in načine, kako vzpostaviti odgovoren odnos do pitja alkohola, na voljo pa bodo tudi informacije o virih pomoči v regiji.


Na dogodkih bodo sodelovali tudi predstavniki šestih nevladnih organizacij , ki sodelujemo na projektu. Poleg naše
organizacije so to še Društvo za zdravje srca in ožilja, Zveza paraplegikov Slovenije , NIJZ, Zveza prijateljev mladine Slovenije in Slovenska Karitas. Ponekod bodo prisotni tudi predstavniki uradov za delo, predstavniki policije ter ostali.


Društva , ki preko Športne unije Slovenije sodelujejo v projektu in bodo prisotna tudi na dogodkih, so: Univerzitetna športna zveza Primorske , Partizan Vič, društvo za telesno vzgojo in športno rekreacijo, Plavalni klub Terme Ptuj , Shotokan karate Do klub Gornja Radgona, Športno društvo Gorica Nova Gorica , Zveza športnih društev Ravne na Koroškem, Športno društvo Partizan Škofja Loka in Športna zveza Celje.

 

Tukaj si lahko ogledate video posnetke o projektu in nevarnosti zlorabe alkohola:

https://youtu.be/DvU72B1LzGc 
https://www.youtube.com/watch?v=k8VvVC4Fq5c 
https://youtu.be/ecorD3PQMMU 

3. april VIPAVA
Pred občino Vipava, Glavni trg 15 , od 10. do 12. ure


6. april RAVNE NA KOROŠKEM
Dan zdravja, plato pri Tržnici Ravne, od 11. do 13. ure


6. april CELJE
Glavni trg, od 9. do 11. ure


6. april LUCIJA
Skupaj delamo za zdravje, Park Sonce, od 8. do 13. ure


7. april MARIBOR
Tek zdravja, Glavni trg, od 9. do 12. ure

V  nedeljo, 7. 4. 2019, je v Mariboru potekal dogodek DAN BREZ ALKOHOLA ki je del projekta SOPA – Skupaj za odgovoren odnos do pitja alkohola (Nacionalni inštitut za javno zdravje).

Dan brez alkohola je združil dve pomembni pobudi - 7. 4. smo obeleževali Svetovni dan zdravja, ob katerem je ZD Adolfa Drolca Maribor na isti lokaciji prirejal 1. Tek zdravja, obenem pa je dogodek sovpadal s širšo akcijo 40 dni brez alkohola, ki jo organizira Slovenska Karitas v znak sočutja z družinskimi člani, ki živijo v družinah, kjer je prisoten alkoholizem.


10. april MURSKA SOBOTA
Trg kulture , od 10. do 12. ure


12. april KOČEVJE
Trg zbora odposlancev ( ploščad pred Namo ) , od 9. do 17. ure


17. april KRANJ
Slovenski trg ( pred občino ) med 11. in 13. uro in Mestna knjižnica Kranj ( strokovno srečanje med 9. in 14. uro)

Več o projektu Tukaj

https://youtu.be/DvU72B1LzGc 
https://www.youtube.com/watch?v=k8VvVC4Fq5c 
https://youtu.be/ecorD3PQMMU 

Projekt je sofinanciran s strani Evropskega strukturnega in investicijskega sklada (80%) in nacionalnega sofinanciranja (20%)


 OPOZORILO!
S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.

V redu | Več o tem