ŠENT
Slovensko združenje za duševno zdravje
Utrinki iz izleta na Most na Soči

08-09-2020

Dne 4. 9. 2020 smo si iz DC Nova Gorica ogledali Most na Soči z okolico z malo drugačne perspektive. Zanimale so nas energijske točke in pot, ki jih povezuje. Seveda poleg lepote jezera in drugih znamenitosti kraja.

Z vlaka smo se peš odpravili ob Idrijci na Most, od tam pa preko mosta, po katerem ima kraj ime, na desni breg Soče in jezera. Že na sotočju Idrijce in Soče smo prišli do kraja, kjer je bilo starodavno pokopališče, pa tudi do prve energetske točke.

Po prehodu čez most smo kmalu naleteli na ostanke iz 1. svetovne vojne, pot pa nadaljevali ob jezeru do energetskega kroga s kamni, kjer smo si nabirali energijo v prijetnem ambientu na travniku ob jezeru. Pot nas je vodila naprej skozi slikovito vasico Modrejce do jasnega opomnika na morijo iz 1. svetovne vojne: vojaškega pokopališča.

Vrnili smo se na Most in si ogledali še nekaj zanimivosti iz bronaste in železne dobe na poti na vrh, kjer je pokopališče in zraven tudi krasna razgledna točka na jezero in panoramo Alp v ozadju.

Spustili smo se v dolino k izviru zdravilne vode Pod grmom, si jo natočili in posedeli na energijski točki, potem pa nadaljevali pot navzgor ob jezeru. Tako smo obiskali še ostale energetske točke in se ob jezeru tudi vrnili med spoznavanjem še nekaj točk energije. Skozi Most smo se vrnili na postajo že utrujeni kljub vsej energiji in vlak nas je odpeljal proti domu.

Vreme je bilo prijetno in primerno za izlet, vzdušje pa tudi :).

Taras – Slavko Trebše (Foto)
ŠENT DC NOVA GORICA


 OPOZORILO!
S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.

V redu | Več o tem