ŠENT
Slovensko združenje za duševno zdravje
V Zasavju potrebujemo širšo mrežo storitev v skupnosti

16-05-2016

V četrtek, 12.5. 2016 smo v DC Trbovlje gostili dr. Vesno Švab in Špelo Zgonc ter devet predstavnikov lokalnih društev, centrov in domov in organizacij, ki delujejo na področju na duševnega zdravja ali se pri svojem delu srečujejo z osebami s težavami v duševnem zdravju.

Razprava je tekla o stanju duševnega zdravja prebivalcev Zasavja, o službah, ki delujemo na tem področju, težavah, s katerimi se srečujemo na lokalni in sistemski ravni in načinih krepitve sodelovanja med službami.

Izpostavljena je bila problematika zasavske regije – slabi kazalci duševnega zdravja, visoka brezposelnost, revščina, pereče stanovanjske razmere, visoka stopnja samomorilnosti, malo programov pomoči na področju duševnega zdravja in pomanjkljiva preventiva. Zaključek okrogle mize je bil jasen: v Zasavju potrebujemo usmerjeno pozitivno promocijo in povezano destigmatizacijsko delovanje vseh, ki delujemo na področju duševnega zdravja.


 OPOZORILO!
S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.

V redu | Več o tem