ŠENT
Slovensko združenje za duševno zdravje
ŠENT-ov zaposlitveni center Radela je prvi tovrstni center na Koroškem

30-03-2016

V Radljah že od lanskega julija deluje Zavod za usposabljanje in zaposlovanje invalidov Radela. Do sedaj sta se pri njih usposabljali že dve skupini težje zaposljivih invalidov, prejšnji teden pa so dobili tudi status zaposlitvenega centra, tako da bodo sedaj lahko zaposlili pet invalidov in njihovo mentorico. Večinoma bodo opravljali dela čiščenja okolice.
Zaposlitveni center je nastal na pobudo občine Radlje in Slovenskega združenja za duševno zdravje ŠENT.

Občina Radlje spada v problemsko območje Maribora s širšo okolico, kjer, še posebno invalidi, zelo težko dobijo zaposlitev. Da je socilano podjetništvo upanje za podeželje, sta poudarila tudi gosta v oddaji Dobro jutro: mag. Nace Kovač, izvršni direktor društva ŠENT in mag. Ivanka Poropat, direktorica socialne trgovine SOTRA ter direktorica zaposlitvenega centra RADELA.

Kljub socialni noti, moraš biti za obstanek tudi tržno naravnan podjetnik - gosta v oddaji Dobro jutro: mag. Nace Kovač, izvršni direktor društva ŠENT in mag. Ivanka Poropat, direktorica socialne trgovine SOTRA. Foto: RTVSLO.si

Več...(povezava na posnetek oddaje Dobro jutro)


 OPOZORILO!
S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.

V redu | Več o tem