ŠENT
Slovensko združenje za duševno zdravje
Obvladovanje psihotične krize v domačem okolju z uporabo alternativnih strategij

10-11-2021

V sredo 27. 10. 2021 je v Hiši EU v Ljubljani potekal zaključni dogodek projekta ZERO COERCION, ki je del programa Erasmus+. ŠENT je v projektu, ki se je začel leta 2019 sodeloval kot eden od 6 evropskih partnerjev. Cilj projekta je povečanje kompetenc oseb s shizofrenijo, njihovih svojcev, skrbnikov in strokovnjakov za duševno zdravje za reševanje kriz z uporabo strategij, ki so alternativne prisili.

Pri predstavitvi ključnih ugotovitev raziskave, ki je bila izvedena v vseh državah partnericah je Gregor Cotič, vodja projekta na ŠENTU, poudaril velik problem zaradi pomanjkljivega zadevanje pravic, predvsem na strani uporabnikov – oseb s težavami v duševnem zdravju. Člani konzorcija so oblikovali tudi izobraževalni program za osebe s shizofrenijo, svojce in strokovnjake na področju duševnega zdravja, namenjen spodbujanju socialnega vključevanja oseb s shizofrenijo, ki je bil pilotno preizkušen v državah partnericah, v Sloveniji v izvedbi ŠENTA, in bo kmalu na voljo v e-obliki.

Dogodka v živo, se je kljub omejitvam vezanim na korona virus, udeležilo več kot 30 predstavnikov organizacij na področju duševnega zdravja v Sloveniji in tujini.

Več o projektu in rezultatih vam je na voljo TUKAJ.


 OPOZORILO!
S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.

V redu | Več o tem