ŠENT
Slovensko združenje za duševno zdravje
Nove smernice WHO glede skupnostne obravnave

26-07-2021

Točen naslov novih smernic Svetovne zdravstvene organizacije glede skupnostne obravnave iz 10. 6. 2021 je Promocija v posameznika usmerjenih in na človekovih pravicah osnovanih pristopov k obravnavam na področju duševnega zdravja. Gre za nekaj publikacij, ki informirajo in podpirajo deležnike, ki želijo posodobiti in razvijati sisteme skrbi in pomoči na področju duševnega zdravja v smeri varovanja človekovih pravic, kot so opredeljene v mednarodnih smernicah in pravilih, med njimi tudi v Konvenciji Združenih narodov o pravicah invalidov. Izhajajo tudi iz izkušenj COVID 19 pandemije, ki je med drugim razgalila pomanjkljivo dostopnost do služb za duševno zdravje, njihovo slabo prilagodljivost in napačno osredotočenost na potrebe služb, namesto na potrebe ljudi, ki so bili v tem času pogosteje v duševnih stiskah kot sicer.

Vabimo vas k branju celotnega besedila, ki ga je povzela predsednica Šenta dr. Vesna Švab in ga najdete na naši spletni strani TUKAJ


 OPOZORILO!
S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.

V redu | Več o tem