ŠENT
Slovensko združenje za duševno zdravje
Šentove pomladne akcije - zmanjševanje škode zaradi uživanja drog

23-07-2021

Objavljamo članek iz glasila občine Šempeter-Vrtojba - poletje 2021

V Dnevnem centru za uporabnike drog ŠENT smo maj začeli delavno in družabno. V sklopu strnjenega tedna prakse, ki sta jo izvajala študenta s Fakultete za socialno delo, Univerza v Ljubljani, smo izvedli dva dogodka: čistilno akcijo in poslovilno srečanje z gospo, vključeno v program preko javnih del.

Študenta sta se odločila dogodka izpeljati za njun projekt, pri čemer je navadno ključno, da se v dogajanje vključi čim več uporabnikov. In izbrana oblika projekta, torej aktivnost na prostem, kjer ima vsak lahko svojo vlogo, je to omogočala tudi v teh burnih časih.

Pri čistilni akciji smo počistili notranjost in uredili zunanjo okolico dnevnega centra, ki je ni malo. Sprva je bilo prisotne nekaj negotovosti glede tega, kaj vse bomo uspeli polepšati. A zgledi vlečejo in v dveh dneh se je dela prijelo kar nekaj pridnih rok. Rezultat je bil neizogiben.

Organizacija poslovilnega srečanja je zahtevala veliko načrtovanja, ki smo ga začeli v timu, nadaljevali z uporabniki. Ti so bili zelo samoiniciativni. Prispevali so z opremo, ki smo jo potrebovali za dogodek, s pripravo jedi, s pripravo plakata z mislimi o naši Martini ... Vsi skupaj smo povabljenki pripravili tudi posebno presenečenje, spomin na leta skupnega »učenja« - skupinsko sliko v ročno izdelanem umetniškem okvirju. Bravo vsi, projekt je bil uspešen!

Tim dnevnega centra s študentoma FSD

 Več si lahko preberete v spletnem glasilu TUKAJ


 OPOZORILO!
S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.

V redu | Več o tem