ŠENT
Slovensko združenje za duševno zdravje
So-Vključen: Kratki programi socialne aktivacije
So-Vključen: Kratki programi socialne aktivacije

Naziv projekta: SO-VKLJUČEN


Kraj izvajanja projekta: Kamnik, Kranj, Jesenice
Oblika programa socialne aktivacije: Kratki programi socialne aktivacije
Obdobje trajanja projekta: 1.9.2017-31.12.2018
Vodilni partner: ŠENT - Slovensko združenje za duševno zdravje
Pridruženi partnerji v projektu: Ljudska univerza Kranj, Center za izobraževanje za kulturo, Zaposlitveni center Kragulj, Mestna knjižnica Kranj, Regionalna razvojna agencija Gorenjske BSC Kranj, Zavod ORELI, Knjižnica Franceta Balantiča Kamnik, Volčji potok,
Vrednost projekta: 136.499,40 €

Predmet projekta je razvoj in izvedba kratkega programa socialne aktivacije na področju Gorenjske regije, v katerem bomo obravnavali 105 dolgotrajno brezposelnih oseb, ki se bodo vključili v sodelovanju s CSDji in področnim Zavodom za zaposlovanje Republike Slovenije. V programu bomo organizirali in izvedli vrsto dobro izbranih in pripravljenih aktivnosti v sklopu sedmih delavnic, ki bodo pripomogle k pridobitvi funkcionalnih kompetenc udeležencev, aktivnemu in dejavnemu vključevanju ter s tem izboljšanju zaposljivosti.
Namen projekta je v sklopu kratkega programa socialne aktivacije izvesti različne vsebinske aktivnosti kot so izobraževanja, predavanja, delavnice in druge aktivnosti, ki bodo pripomogle k boljši usposobljenosti udeležencev na področju socialne vključenosti in zaposlovanja. S pomočjo izvedenih aktivnosti v delavnicah bomo prispevali k razvoju socialnih veščin in spretnosti, pridobivanju znanja in informacij, krepitvi moči in motiviranosti, aktivnemu pristopu k reševanju socialne in zaposlitvene situacije ter pridobitvi novih delovnih izkušenj. Vsa ta znanja bodo namenjena opolnomočenju ciljnih skupin za približevanje trgu dela.

Cilji projekta:
Priprava dostopnega, raznolikega in kakovostnega programa za 7 delavnic v izbrani regiji
Aktivno sodelovanje 105 udeležencev v organiziranih aktivnostih
Participacija 105 udeležencev na aktivnostih za dvig funkcionalnih kompetenc za vključenost v družbo
Dvig spretnosti in znanj na področju osebnostnega razvoja, krepitve moči in motiviranosti za približevanje trgu dela za 105 udeležencev
Okrepitev sodelovanja med vsaj 8 deležniki s področja socialnega varstva, zaposlovanja, izobraževanja in gospodarstva


Deli!


Projektna pisarna

Šmartinska cesta 130, 1000 Ljubljana
Projektni manager:
Gregor Cotič
Tel.: 01/ 230 78 44, 
E-pošta: gregor.cotic@sent.si
Barbara Dolničar
Tel.: 01/ 230 78 32
E-pošta: barbara.dolnicar@sent.si
OPOZORILO!
S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.

V redu | Več o tem