ŠENT
Slovensko združenje za duševno zdravje
Mladi in duševno zdravje
Mladi in duševno zdravje

Opis projekta:

Program zajema informiranje mladih po srednjih šolah in drugih ustanovah, ki so namenjene mladim. Izvaja se v regijah, kjer so prisotni Centri za duševno zdravje v skupnosti ŠENT (CDZS). Dijaki se preko delavnic seznanjajo s konceptom duševnega zdravje, morebitnimi težavami, ki so vezane na duševno zdravje ter možnostih pomoči. Mlade seznanjamo s problemom stigmatizacije, problematiko ogroženih skupin, predvsem mladih z manj priložnostmi in njihovimi pravicami oziroma kršenjem le-teh.

Poleg informiranja je program usmerjen tudi v spodbujanje mladih za vključitev v prostovoljno delo ter usposabljanje za prostovoljno delo. Usposabljanje in izobraževanje je namenjeno tako prostovoljcem, kot njihovim mentorjem in organizatorjem prostovoljnega dela na področjih skrbi za duševno zdravje. Program udeležencem približa prednosti prostovoljnega dela pokaže konkretne rezultate, ki jih kot prostovoljci lahko dosežejo.


Deli!


Projektna pisarna

Šmartinska cesta 130, 1000 Ljubljana
Projektni manager:
Gregor Cotič
Tel.: 01/ 230 78 44, 
E-pošta: gregor.cotic@sent.si
Barbara Dolničar
Tel.: 01/ 230 78 32
E-pošta: barbara.dolnicar@sent.si
OPOZORILO!
S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.

V redu | Več o tem